Mobiele websites

Op 21 april kwam Google met een ingrijpende update die mogelijk een enorme impact heeft op de mobiele vindbaarheid van websites. Wil je alles weten over deze update die al is omgedoopt tot 'Mobilegeddon'? En wil je weten welke stappen je nu het beste kunt nemen om hiervan niet de dupe te worden? Lees dan zeker verder. Met de update gaat Google voorrang geven aan websites die mobielvriendelijk zijn. Simpel gezegd: wanneer uw website niet goed werkt op mobiele apparaten dan zal deze niet goed scoren in de zoekresultaten.

De responsive website

Een gebruiksvriendelijke website voor tablets en smartphones is o.a. een responsive website. Dit betekent dat de site goed leesbaar is vanaf ieder apparaat. Met een responsive design past de site zich automatisch aan het schermformaat aan waarin de website wordt getoond. Als u iets aanpast op de website, is de wijziging direct te zien op de computer en de smartphone. Op allebei de beeldschermen, in de juiste verhoudingen.

Oudere websites kunnen mogelijk niet voldoen aan de huidige mobiele standaardeisen van Google met als gevolg dat u minder goed gevonden zult worden. Er zijn dan de volgende mogelijkheden:

Upgrade uw website naar mobielvriendelijk

Afhankelijk van het CMS waarin uw website is gebouwd kan een oplossing bestaan uit het installeren van een speciale app die uw website mobiel weergeeft.

Update uw website met bestaande mobiele versie

Het updaten naar een nieuwe versie biedt veel meer voordelen! U wordt niet alleen beter gevonden in Google maar kunt hierop zelf ook invloed uitoefenen middels de gratis bijgeleverde SEO-tool! Ook kunt u uw website zelf nog eenvoudiger bijhouden en updaten met handige plugins zoals bijvoorbeeld het integreren van Social Media

Vervangen van uw bestaande website

Is uw website niet geschikt voor een update of upgrade dan kunt u het complete design van de website laten vervangen door een nieuw responsive design.
Wellicht is het dan ook een mooie gelegenheid om de inhoud weer eens een opknapbeurt te geven indien dit nodig is.

Beveiliging van oudere websites

Voor de veiligheid van uw website is het ook belangrijk dat u deze regelmatig tegen het licht houdt en te zorgen dat deze up-to-date blijft. Via de hosting zorgen wij ervoor dat indringers op diverse vlakken zo weinig mogelijk kans maken, maar een website die nog met oude technieken werkt is ook vatbaarder voor hackers. Het is dus in ieders belang om hier rekening mee te houden.

Controleer hier of uw website mobielvriendelijk is via de link van Google:
https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/?hl=nl

Heeft u vragen over bovenstaande? Voor meer informatie of een afspraak kunt u bellen op 073 8505242 of mailen naar info@web-direct.nl.Wednesday, April 15, 2015« Terug